Scones.
I morse bakade jag scones till frukost, så himla gott & enkelt!
Snabbt, enkelt och gott. På 15 minuter kan du få gott, nybakat bröd till frukosten. Kan göras på både vetemjöl och grahamsmjöl.
Ingredienser (2 portioner/st.)
4,5 dl | vetemjöl |
2 tsk | bakpulver |
2 krm | salt |
50 gram | margarin |
2 dl | mjölk eller filmjölk |
Gör så här
- Sätt på ugnen 250 grader.
- Smörj en plåt.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
- Finfördela margarinet i mjölblandningen med fingrarna.
- Tillsätt mjölken och arbeta raskt samman degen med en träsked.
- Dela degen i 2 delar.
- Lägg delarna på plåten så att du med mjölad hand kan trycka ut dem till runda kakor ca 1½ cm tjocka.
- Skåra varje kaka i 4 delar och nagga med en gaffel.
- Grädda genast mitt i ugnen ca 10 min. Ät helst scones nygräddade.
Kommentarer
Trackback