Scones.


I morse bakade jag scones till frukost, så himla gott & enkelt!

Snabbt, enkelt och gott. På 15 minuter kan du få gott, nybakat bröd till frukosten. Kan göras på både vetemjöl och grahamsmjöl.

Ingredienser (2 portioner/st.)

4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 gram margarin
2 dl mjölk eller filmjölk

Gör så här

  1. Sätt på ugnen 250 grader.
  2. Smörj en plåt.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
  4. Finfördela margarinet i mjölblandningen med fingrarna.
  5. Tillsätt mjölken och arbeta raskt samman degen med en träsked.
  6. Dela degen i 2 delar.
  7. Lägg delarna på plåten så att du med mjölad hand kan trycka ut dem till runda kakor ca 1½ cm tjocka.
  8. Skåra varje kaka i 4 delar och nagga med en gaffel.
  9. Grädda genast mitt i ugnen ca 10 min. Ät helst scones nygräddade.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0